Recept: Hraběnčiny řezy

Po delší době jsem se rozhodl vám na blog napsat další z mých receptů. Teda on je to recept od mojí kamarádky, která mi ho před lety dala. Tehdy jsem tuhle buchtu neznal a začal jsem jí říkat švadlenčiny řezy, protože jsem si nemohl zapamatovat hraběnku.

 

Co budete potřebovat:

  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 3 velká vejce
  • 3 velká jablka
  • 2 lžičky skořice
  • 180 g pískového cukru
  • čtvrtka kypřícího prášku
  • 100 g cukru moučka
  • hrst rozinek (nemusí být)
  • ořechy (nemusí být)

 

Postup:

  • Nejpve si smíchejte  mouku s pískovým cukrem a kypřicím práškem. Pak přidejte nastrouhané máslo, 1 lžičku skořice a žloutky. Bílky si dejte stranou.
  • S těstem pracujte rychle, aby se máslo co nejméně rozpustilo. Vytvořte bochník, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte na 30 minut vychladit do lednice.
  • Po vychlazení si oddělte ⅔ těsta, zbytek dejte zpět do lednice.
  • Těsto si vyválejte na tenkou placku a umístěte jej na plech o velikosti 25×25 cm vyložený pečicím papírem.
  • Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na dobu 15 minut.

 

  • Mezitím si oloupejte jablka, nastrouhejte je nahrubo a smíchejte je se lžičkou skořice.
  • Bílky si vyšlehejte do husté konzistence. Když jsou téměř hotové, přidejte cukr moučka po lžících a šlehejte do husta.
  • Na upečený korpus dejte jablka, na jablka můžete dát rozinky a ořechy. Ty pak zakryjte je vrstvou vyšlehaných bílků.
  • Pak si vyndejte zbytek těsta z lednice to nahrubo nastrouhejte navrch buchty.
  • Takto buchtu dejte zase do trouby a pečte dalších asi 45 minut (dozlatova)

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *