Recept: Vánoční punč

Každý rok se vždy těším na návštěvu Vánočních trhů. Na vůni punče mezi stánky, na pohodu, která mezi lidmi na trzích panuje, na všude hrající vánoční koledy. Letos jsem trhy ještě nenavštívil, ale uvědomil jsem si, že Vánoční punč si lze udělat lehko i doma. Takže jsem si pro Vás dneska připravil recept na výborný Vánoční punč. Pokud ho vyzkoušíte, tak mi napište, jak se Vám povedl a jestli Vám chutnal, nebo jestli ho děláte třeba jinak. Nebo taky můžete hodit fotku na instagram s hastagem #VánocesHonzíkem.

 

Co budete potřebovat?

  • 500 ml vody
  • 500 ml bílého vína
  • 100 g pískového cukru (krupice)
  • 4 ks hřebíčku
  • 130 ml rumu
  • 1 ks badyánu (nemusí být, pokud ho nemáte)
  • 2 ks celá skořice
  • 1 ks citrónu a pomeranče
  • Podle chuti: rozinky

Postup:

  • Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu.
  • Vodu smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou a přivedeme k varu.
  • Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až téměř k bodu varu. (punč nevaříme z toho důvodu, aby nevyprchal alkohol)
  • Horký vánoční punč naléváme do nahřátých sklenic. Do sklenice si dáme rozinky, které můžeme nechat naložené nejprve v rumu, nebo je můžeme na chvilku nechat povařit s punčem. Každou sklenici zdobíme polovinou plátku pomeranče a citronu.

 

Já doufám, že vám tento lehký recept na Vánoční punč přijde vhod. Ovšem pozor! Dávejte si pozor hlavně na množství konzumace punče. Za pár dní jsou tu čerti, tak ať se těch Vánoc dočkáte. Mějte se krásně. A u dalšího článku se těším zítra.

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *