Recept: Perníčky – hned měkké

Perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří. A došlo mi, že jsem vám sem za ty roky ještě nedal na perníčky recept. I když je receptů na perníčky všude spousta. Tyhle perníčky můžete upéct pár dní před Vánocemi, protože jsou hned krásně měkké.

Co potřebujete:

  • 300 g hladké mouky
  • 120 g cukru moučka
  • 1 lžíce kakaa
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce medu
  • kypřící prášek do perníku
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 bílek na potření

 

Postup:

  1. Na vále si smícháme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a kypřící prášek.
  2. Potom přidáme med, nastrouhané máslo (nechte si ho z lednice povolit) a vejce.
  3. Rukama ze všeho vypracujeme haldké těsto, které zabalíme do folie a necháme ho odležet (nejlépe přes noc).
  4. Z těsta vyválíme asi 3-5 milimetrů silný plát, ze kterého pak vykrajujeme různé tvary.
  5. Ty pak klademe na plech s většími rozestupy, nejlépe na pečící papír.
  6. Perníčky pečeme 5-7 minut na cca 175 stupňů
  7. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným bílkem, aby se krásně leskly.

 

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *