Recept: Vánoční káva
Kdo by nemiloval kafe? Já teda kafe miluju a miluju i kávu různě ochucenou. A ve mě vždy to ochucený kafe evokuje Vánoce. Vlastně i v kavárnách pak máte možnost si dát třeba perníčkové kafe. Nuže, já jsem spoustu receptů na ochucené kafe ozkoušel a sepsal jsem ty dobré do tohoto článku. Tak doufám, že si najdete mezi recepty ten svůj, který vám bude chutnat a bude vám také připomínat Vánoce. Každopádně mám odzkoušeno, že je jedno jaké kávě dáváte doma přednost, ochutit jde každá.
Perníčkové kafe
- Kousek perníku bez kůrky
- 1 lžička javorového sirupu
V rendlíčku ohřejte trošku mléka (asi 10 ml) a nechte v něm rozmočit perník. Přidejte javorový sirup a dobře promíchejte. Pak to celé zalijte kávou.
Káva s kardamonem nebo zázvorem
- lžička kardamonu, nebo mletého zázvoru
- lžička medu
Koření můžete opět vyvařit v trošce mléka, kterým pak zalijete kávu, nebo dejte samotné koření do hrnečku, před zalitím kávy.
Kořeněná káva s vaječňákem
- 2 badyány
- 1 skořice celá
- 5 hřebíčků
- 2 lžičky vaječného likéru