Recept: Vánoční perníčky

 

Minulý rok jsem vám na blog napsal spoustu receptů, ale tak nějak jsem zapomněl na perníčky. Vzpomínám si, že mi i někdo psal, jestli budu psát recept na perníčky, ale nějak jsem to nestihnul. Letos jsem to ale napravil, protože jsem recept na perníčky napsal.

 

Co budete potřebovat?

  • 1 Perníkové koření (na 500 g mouky)
  • 500 g mouky (žitné, nebo pšeničné hladké)
  • 1 kypřící prášek
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce sádla
  • 250 g cukru
  • 2 až 3 vejce
  • trochu mléka

 

V troše mléka, si rozehřejeme med a sádlo. Pozor nesmí se vám to začít vařit. Mouku s cukrem, perníkovým kořením a kypřícím práškem pořádně promícháme. Potom přidáme vejce a vlažné mléko s medem a sádlem. Takto si zaděláme těsto, které potom vyválíme 4- 5 mm silně. Z těsta si vykrájíme různé tvary a klademe je na dobře vymazaný plech vysypaný moukou. Perníčky pečeme pozvolna v předehřáté troubě. Ne však prudce. Před pečením je můžeme potřít vejcem, nebo slazeným mlékem, budou mít pak hladký povrch. Upečené perníčky si nazdobíme podle vlastní fantazie a necháme je uležet alespoň 14 dní. Jsou pak vláčnější. Pokud je necháme uležet v chladné a trochu vlhké místnosti, vydrží i několik týdnů.

 

Tak a to je celý recept na perníčky. Doufám, že se vám povedou a že vám budou chutnat. 🙂

Share

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *