Recept: Štrůdl

Už je to docela dlouho, co jsem vám dával na blog nějaký ten recept. Možná to byl naposledy recept na Vánoční cukroví. Hamba mi!

Měl jsem doma kupu jablek, která už nevypadala nijak extra vábně. Trochu se začli kazit, takže jsem se rychle pustil do toho, abych je zlikvidoval a nemusel je vyhazovat. A takový nejrychlejší způsob je, udělat z nich štrůdl. No a v tý rychlosti, mě napadlo, že bych vám recept mohl dát na blog. Protože to bylo na rychlo, tak jsem to ani nijak nenačančal, jako správnej bloger. Popadnul jsem jen mobil a rychle jsem alespoň nafotil postup, jak zaplíst těsto. A kdyby jste se ptali, jakým stylem to mám vyválený to těsto, tak vám na to řeknu, že se s tim prostě neseru! Stejně se to sežere!

Jo ještě se musim přiznat, že těsto na štrůdl je listový kupovaný. Většinou dělám těsto podle babičky receptu, ale to je docela zdlouhavý. No tak už nebudu kecat a jdem na to ne?

 

Co budete potřebovat

  • 1 listové těsto
  • Jablka (zhruba 20-25 menších jablek)
  • Cukr (krupice, nebo pískovej. Nevim, jakej je v tom rozdíl)
  • Skořici
  • Ovesný vločky
  • Různý dobroty podle chuti (rozinky, brusinky, nasekaný fíky, ořechy, lněné semínko, mák, prostě co vás napadne a co vám chutná)

 

Postup

Jednoduchý jako facka! Jako první si nastrouháte na hrubo jablíčka do nějaký misky. Já je strouhám se šlupkou. Jednak se mi s tim nechce dělat. A taky je v tý slupce nejvíc vitamínů.

Do nastrouhaných jablek přidám hrstku cukru. Hrstku ovesných vloček. Ty tam dávám proto, že do sebe při pečení hezky nasáknou vodu z jablek. Jinak to nasákne do těsta, který je pak celý rozblemcaný. Pak přidáte čajovou lžičku skořice. A zbytek ingrediencí je čistě na vaší chuti! Do svýho štrůdlu jsem dal taky hrstku rozinek. Lžičku lněného semínka, lžíci máku a dál teď nevim. Prostě tam naflákáte co máte rádi! Nic tim nezkazíte.

Když to máte všechno v misce, tak to rukou pořádně promícháte jako fašírku a necháte to chvilku odstát. Mezitim si vyválíte těsto (trochu líp než já) a nařežete si okraje, tak jako já na fotce.

Na takhle připravený těsto naflákáte směs s jablíčkama, ze kterých vymačkejte přebytečnou šťávu (tu pak mimochodem můžete vypít). Pak to hezky zapleťte. Pomazejte vajíčkem a šoupněte do trouby. Já ho pekl na 200 stupňů, zhruba půl hoďky. Prostě báj vočko, aby byl hezky do zlatova. Tadá a máte hotovo!

Pokud budete štrůdl podle Honzíka péct, tak ho nezapomeňte vyfotit a hodit na Instáč, nebo mi ho pošte, ať vidím, jak se vám povedl. Dobrou chuť.

Share

Comments

comments

Autor: Honzík Lací

Ano, jsem teplej, ale jsem hlavně člověk, homofobní jedince nic číst nenutím.
Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *