Recept: Oříšková Ovesná kaše s čokoládou a ovocem

Jak jsem vám slíbil, tak také plním. Sepsal jsem vám recept na ovesnou kaši. Ovesné i jiné kaše se dají připravit na nekonečno způsobů. Já mám nejraději ty hotové od Emca. To už jsem vám ovšem psal. Dneska jsem vám sepsal recept na ovesnou kaši, kterou si můžete připravit samy doma.

 

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 4-5 polévkových lžící jemně mletých ovesných vloček Emco
  • 1 čajovou lžičku kakaa
  • 5 kostiček bílé čokolády
  • plátky sušeného kokosu
  • sušené brusinky
  • lískové oříšky
  • banán
  • limetku
  • mango
  • sklenici mléka (cca 2 dcl)

Přísady, které zvolíte do kaše jsou ovšem čistě na vás. Pokud chcete místo lískových oříšků jiné, nebo brusinky nahradíte rozinkama, je úplně jedno. To samé platí o ovoci, které si do kaše dáte. Volte podle vlastní chuti.

 

POSTUP:

Vločky jsem si nejprve lehce opražil na suché pánvi. Když začali chytat zlatou barvu, tak jsem přidal lžičku kakaa a promíchal jsem ho s vločkama. Hned potom, aby se mi kakao nepřipálilo, jsem přidal mlíko a kostičky bílé čokošky.  Takhle jsem to všechno nechal projít varem (zhruba tři minutky). Výborné je i sójové vanilkové mlíko. Tentokrát jsem ho nepřidával, ale pokud si ho tam chcete dát, tak ho namíchejte napůl s klasickým trvanlivým. Pokud je kaše řídká, přidejte vločky. Pokud hustá, rozřeďte ji mlíkem.

Takhle hotovej základ jsem prdnul do misky a přidal jsem oříšky, brusinky, kokos, ovoce. Na závěr jsem všechno zakápnul limetkou. S tou buďte opatrní. Stačí jen pár kapiček.

Né že by se mi tahle fotka hotový kaše nějak povedla. No nejsem žádnej profi fůd bloger. A hlavně už jsem se těšil na tu kaši. Při tom focení celkem vychladla.

 

A JE HOTOVO. Doufám, že se vám recept líbil. Pokud ho budete zkoušet, tak vám přeji dobrou chuť. Můžete hodit i fotku na Instáč. Nezapomeňte mě označit a přidat hastag #honziklaci abych vaše fotky našel.

 

Share

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *