Recept: Bramborový salát

 

Myslím, že v žádné domácnosti nechybí na Vánoce bramborový salát. Je mi jasné, že se hned nepustíte do přípravy salátu podle mého receptu, protože většinou má každý svůj osvědčený recept. Každý bramborový salát chutná jinak a každý ho má rád jinak připravený. Pokud by jste se ale pustili do přípravy bramborového salátu podle Honzíkova receptu, tak hoďte fotku na instagram s hastagem #vánoceshonzíkem a napište mi, jak vám chutnal.

Co budete potřebovat?

 

  • brambory
  • mrkev
  • kořen petržele
  • celerovou bulvu
  • kyselé okurky
  • hrášek (já preferuji ten v konzervě v nálevu)
  • vejce
  • plnotučná hořčice
  • majolka
  • zakysaná smetana
  • sůl
  • pepř

 

Brambory si připravte nejlépe den předem. Do hrnce k bramborům přidejte také neočištěnou zeleninu – mrkev, petržel a celer. Dejte si také vařit vejce natvrdo.

Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.Uvařenou zeleninu po očištění nakrájejte na menší kostičky než brambory. Vše dejte do jedné mísy, přidejte kostičky nakrájené kyselé okurky, které jsou pro pro salát nezbytné. Přisypte ještě hrášek. Vše opatrně zamíchejte, aby jste neporušili vařenou zeleninu. Dochuťte solí a pepřem. Podle chuti přidejte hořčici, majolku a zakysanou smetanu. Důležité je, aby salát nebyla „kejda“, ale měl správnou konzistenci, kde jsou jednotlivé ingredience vidět. Pokud budete mít salát moc hustý, pomozte si lákem z okurek. Úplně nakonec přidáváme vařená vejce a potom všechno opatrně zamícháme.

 

Přeji Vám dobrou chuť.

 

Share

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *