Recept: Kynuté buchty od Honzíka

Miluju kynuté buchty! Protože jsem měl přebytky povidel, tak jsem si ty buchty samozřejmě upekl. A napadlo mě dát vám i recept na blog. A vlastně nejen vám, ale i sobě, protože kynuté těsto vždy dělám tak nějak po paměti, jak mě ho naučila babička. Takže teď ho mám hezky napsané pro vás i pro sebe ve svých receptech.

Co budete potřebovat?

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 25 g droždí
  • 3 lžíce cukru
  • 2 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla do těsta
  • 10 g rozpuštěného másla na potření buchet
  • špetka soli
  • povidla
  • sádlo

Postup:

  1. Ve vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek v míse smícháme s moukou, solí, rozpuštěným máslem a jedním vejcem. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy, a necháme je na teplém místě vykynout.
  2. Asi po 20 minutách těsto promícháme a necháme znovu kynout.
  3. Na pomoučeném vále pak těsto rozdělíme na 12-15 kousků (podle toho, jakou má každý rád velikost buchet), které roztáhneme a doprostřed položíme kopeček marmelády. Opatrně uzavřeme a klademe na pouze sádlem vymazaný plech
  4. Buchty potřeme rozkvedlaným vejcem a necháme před vložením do trouby ještě cca 10 minut odpočinout.
  5. Poté plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C přibližně 20 minut. Do zlato hněda.
  6. Upečené buchty ještě horké potřeme máslem a když trochu zchladnou, tak je pocukrujeme.
  7. Cpeme se, dokud můžeme. Dobrou chuť

A to je celá věda. Pokud se rozhodnete buchty péct, tak samozřejmě nezapomeňte své výtvory házet na Instagram, kde mě můžete označit a tím mě podpořit.

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *