Recept: Nejlepší štrůdl (rovný) od tety Krajíců

Tohle je jeden z těch babiččiných receptů, který se bude dědit a přepisovat do každých receptů v rodině. Babička recept kdysi dostala od tety Krajíců a my si ho přepsali celá rodina a zase ho dáváme dál. Tenhle štrůdl není až tak štrůdlem, protože to není takový ten klasický závin. Ale garantuju vám, že lepší štrůdl jste nejedli.

 

Co budeme potřebovat?

  • 60 dkg hladké mouky
  • 30 dkg pískového cukru + cukr na jablka
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 ztužený tuk (hera)
  • 3 vejce + jedno na potření
  • 3 lžíce vlažné vody
  • 3 lžíce octa
  • 5 jablek (podle velikosti)
  • skořice
  • kokos

Postup:

  1. Jako první si natrouháme jablka, aby nám pustila vodu. Do jablek dáme pár lžic cukru (podle druhu jablek) a dvě až čtyři lžičky skořice.
  2. Pak se pustíme do těsta. Nejdříve si smícháme sypké ingredience, pak přidáme vše ostatní. Ztužený tuk (musí být změklý) do těsta nastrouháme.
  3. Vypracujeme si pevné těsto, tak aby se dalo vyválet. Můžeme podle potřeby přidat mouku.
  4. Potom těsto vyválíme na dvě co nejtenčí placky.
  5. jednu placku dáme opatrně na plech a na tu rozprostřeme jablka, která na plechu ještě posypeme kokosem. Druhou placku dáme nahoru a okraje trochu přimáčkneme dovnitř plechu
  6. připravený štrůdl potřeme jedním rozkvedlaným vajíčkem.
  7. Štrůdl pečeme asi na 180 stupňů dozlatova.

Tadáá…a to je celá věda. Doufám, že si na tomhle štrůdlu pochutnáte.

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *