Recept: Vanilkové rohlíčky

Kdo by nemiloval vanilkové rohlíčky. Dovolím si tvrdit, že jsou tím nejoblíbenějším Vánočním cukrovím vůbec. A protože jsou tak oblíbené, tak jsem si pro vás dneska připravil výborný recept. Já jsem si ho trošku upravil. Do receptu dávám mandle, kvůli alergii na jiné oříšky. K tomu jsou uzpůsobené i ostatní suroviny. Pokud mandle v oblibě nemáte, použijte lískové oříšky. Jsou v rohlíčkách stejně chutné.

Co budete potřebovat? (Zhruba na 4 – 5 plechů)

  • 240 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 100 g nastrouhaných mandlí
  • 1 žloutek
  • 80 g másla + 80 g sádla (můžete dát pouze 160g másla)
  • citronová kůra (nemusí být)
  • Vanilkový lusk, nebo extrakt (nemusí být)
  • 3 vanilkové cukry (na obalení) můžeme přidat i jeden cukr mandlový

Postup:

Nejdřív si smícháme a dobře promícháme všechny sypké ingredience a potom přidáme vše ostatní. Ze všeho potom (nejlépe rukou) vypracujeme hladké těsto. Když máme těsto hotové, tak ho zabalíme do fólie a dáme do ledničky nejméně na 2 hodiny odpočinout (Já nechávám celou noc.) Z odpočatého těsta potom děláme válečky velikosti malíčky ruky a na plechu je zahneme do tvaru rohlíčku (Nedělejte rohlíčky příliš velké, protože celkem dost nabudou) Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve smíchaném moučkovém a vanilkovém cukru.

Rohlíčky jsou po upečení tvrdé, ale nebojte se, během pár dní vám změknou. Nezapomeňte je dát na nějaké chladnější místo, nejlépe do papírové krabice.

Doufám, že se vám rohlíčky nejen povedou, ale hlavně vám zachutnají. Na další Vánoční článek se můžete těšit zítra.

 

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *