Recept: Pudinkové cukroví

Dnes se zase podíváme na zoubek dalšímu cukroví. Nebo spíš na recept na další oblíbené Vánoční cukroví. Dneska jsem si pro vás připravil recept na pudinkové cukroví. Asi nejvíce známá verze je ta strojková. Pokud ale nemáte strojek, můžete si pomoct klasickými vykrajovátky.

Co budete potřebovat?

  • 180g hladké mouky
  • 120g moučkového cukru
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 2 vanilkové pudinky
  • 100 g másla (u tohoto cukroví můžete použít i heru)

Postup:

Nejdřív si smícháme všechny sypké suroviny a potom přidáme tuk. Ze všeho vypracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odpočinout v lednici (15-30 minut). Těsto můžeme použít do strojku, nebo z něj vyválíme tenký plát a vykrajujeme z něj cukroví. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. (cukroví v troubě hodně vyběhne). Upečené a vychladlé cukroví promažeme marmeládou a slepené ho můžeme namočit do rozpuštěné hořké čokolády. Cukroví je dobré promazávat zhruba týden před Vánocemi, aby se hezky nacucalo marmeládou.

Tak a to je celé dnešní kouzlení. Doufám, že se vám cukroví povede a bude vám chutnat.

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *