Recept: Domácí vaječný likér

Vánoce bez vaječňáku? No to snad ani nejsou Vánoce. A protože v obchodě mi přijde, že vaječný likéry dost šidí, tak jsem si pro vás dneska připravil lehčí variantu receptu na domácí vaječný likér. Tak doufám, že si ho uděláte a vychutnáte.

 

Co budete potřebovat:

  • 5 lžic moučkového cukru
  • 0,5 litru rumu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 5 žloutků
  • 1 plechovka sladkého salka

Postup:

Tak teď se připravte na šlehání. Doufám, že se v něm vyznáte. Žloutky spolu s cukry smícháme a ve větší nádobě šleháme asi deset minut. Po deseti minutách si dáme pauzu asi pět minut. Po pěti minutách se na desetiminutové šlehání vrhneme znovu. Po druhé desetiminutovce přidáme salko, které zašleháme. Když zašleháme salko, tak přidáváme rum. Ten přidávejte postupně a také ho zašleháváme. Po přidání rumu šleháme vaječný likér ještě dalších deset minut.

Takto hotový likér uložíme do sklenic na chladné místo. Nejlépe do lednice. Tam nám vydrží maximálně 14 dní. Doufám, že vám vaječňák bude chutnat.

Sdílej

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *