Recept: Bramborový salát

Vánoce jsou už opravdu za dveřmi a je čas pomalu připravit bramborový salát, aby se do štědrého dne uležel. Určitě se shodneme na tom, že bramborový salát chutná v každé domácnosti jinak. Každý ho má vychytaný podle svojí chuti. Hlavně hospodyňky, které ho dělají leta. Pokud se ale rozhodnete vyzkoušet recept podle mě, tak mi dejte vědět, jak vám salát podle Honzíka chutnal. Tentokrát vám nedám přesné množství surovin, protože sám připravuji salát tak, aby mi chutnal.

Co budete potřebovat?

  • brambory
  • mrkev
  • kořen petržele
  • celerová bulva
  • kyselé okurky
  • hrášek
  • cibulka
  • vejce
  • dijonská hořčice
  • majonéza
  • zakysaná smetana
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Brambory si připravte nejlépe den předem. Do hrnce k bramborům přidejte také neočištěnou zeleninu – mrkev, petržel a celer. Dejte si také vařit vejce natvrdo.
  • Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Uvařenou zeleninu po očištění nakrájejte na menší kostičky než brambory.
  • Vše dejte do jedné mísy, přidejte kostičky nakrájené kyselé okurky, které jsou pro pro salát nezbytné.
  • Přisypte ještě mražený hrášek (chuťově je lepší než nakládaný). Najemno nasekejte šalotku a opatrně zamíchejte, abyste neporušili vařenou zeleninu.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Podle chuti doporučuji přidat dijonskou horčici a majonézu se zakysanou smetanou. Důležité je, aby salát nebyla „kejda“, ale měl správnou konzistenci, kde jsou jednotlivé ingredience vidět.
  • Pokud budete mít salát moc hustý, pomozte si lákem z okurek, který nahradí ocet.

Doufám, že se vám salát nejen povede, ale bude vám i chutnat. Zítra už vás čeká jeden z posledních článků. Nebo respektive vás čeká Vánoční pohádka, kterou jsem napsal.

Sdílej

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *