Recept: Pudinkovo skořicové řezy (žravá buchta)

Nejvíc jednoduchá a taky nejvíc žravá buchta. Toť podtitul tohoto receptu. Podle mě je tohle jeden z nejznámějších receptů. I tak jsem se ale rozhodl sepsat ho na svůj blog. Recept na tuhle sladkou pochoutku mám, jak jinak, než od svojí milované babičky.

 

Co budete potřebovat:

  • 200g polohrubé mouky
  • 200g cukru krupice
  • kypřicí prášek
  • 1 vanilkový pudink
  • 5 vajec
  • 1 dcl mléka
  • 2dcl oleje
  • dva kelímky bílého jogurtu
  • dvě lžíce tvarohu

 

Postup:

  1. Jako první si uvařte pudink podle návodu na sáčku. Pudink nám musí před pečením trochu zchladnout.
  2. Na těsto si jako první smícháme všechny sypké suroviny. To znamená: Mouku, cukr a kypřicí prášek. Všechno dobře promícháme.
  3. Do větší misky si rozklepneme vejce, přidáme jednu deci mléka a olej. Vezmeme si ruční šlehač a vše pomalu šleháme. Do směsi potom pomalu přimícháváme sypkou část. Těsto musí být hezky našlehané a dobře lité. Pokud tomu tak není, můžeme přidat podle potřeby trochu mléka.
  4. Vyšlehané těsto vylijeme a rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech.
  5. Nahoru na těsto lžící přidáváme zchladlý pudink. POZOR! Pudink opravdu nesmí být horký, ale ani ztuhlý. Pudink se snažíme rozprostřít co nejvíce rovnoměrně.
  6. Buchtu dáme péct do trouby na cca 180 stupňů, asi na 40 minut. Buchta by měla být upečená dozlatova (viz. fotka)
  7. Upečenou buchtu necháme zchladnout. V misce si připravíme bílý jogurt a tvaroh. Smícháme to dohromady a naneseme na rovnoměrně na buchtu. Aby nebyla buchta kyselá, tak jí posypeme moučkovým cukrem a skořicí.
  8. Nejlepší je nechat buchtu uležet v chladu, a to alespoň dvě až tři hodinky. Cukr se tak hezky rozpustí v jogurtu a tvarohu.
Jak vypadá upečená buchta

 

Hotová buchta

Doufám, že se vám buchta povede a že vám hlavně bude chutnat! Na vaše fotky, jak se ládujete, se budu těšit na Instagramu.

Sdílej

10 thoughts on “Recept: Pudinkovo skořicové řezy (žravá buchta)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *